PLINSKA FRITEZA
Friteza je značajan element savremene kuhinje u kojoj pripremamo sve vrste prženog mesa, krompira, ribe, punjenog testa i slično. Spada u nezamenljive elemente za pripremanje jela “a la carte“. Predviđena je kao samostalni ili u okviru termičkog bloka kuhinje.
Friteza se izrađuje od nerđajućeg čelika Č.4580 (AISI 304), sa jednim ili dva bazena opremljenih rešetkastim korpama za smeštaj hrane. Korpe friteza su izrađene od nerđajućeg – INOX sita sa OVC ručkom. Bazeni na dnu opremljeni su slavinom radi pražnjenja, pranja i zamene ulja.
- Izrađuje se u varijantama sa jednim, dva ili tri korita.
- Korita mogu biti zapremina od 6 do 8 litara.
- Mogu biti stone ili samostojeće.
- Plinska sekcija se sastoji od:
- termostatskog ventila sa termoelementima od 220°C.
- sigurnosnog graničnog termostata od 240°C.
- INOX gorionika
- pilot plamena
- piezzo upaljača
- Bazeni su na dnu opremljeni kuglastom slavinom radi pražnjenja, pranja i zamene ulja.
- Zaobljene ivice na prednjoj strani po HACCP standardu.
- Korpe friteza su izrađene od nerđajuće prohromske mreže sa PVC ručkama.